Hvorfor velge mulberry silkesengetøy?

Mulberry silke er kjent som dronningen innen tekstiler. Med sine delikate tråder spunnet av silkeormer vil den ha en positiv effekt på hud, hår og søvnmønster. Silken består av naturlige fibre og inneholder hele 97% naturlig protein og 18 aminosyrer, noe som hjelper kroppen med å opprettholde sin naturlige balanse. I tillegg trekker silke til seg minimalt med støv, midd og andre allergener, slik at du sover bedre og våkner frisk og opplagt. Perfekt for allergikere!

Aminosyrene i silken har den samme ph-verdiene som finnes i huden vår, og dette gjør at silkesengetøy hjelper cellene i huden til å regulere seg og fungere optimalt. Vitenskapelig forskning viser at de samme aminosyrene også arbeider sammen med cellene i huden for å regulere stoffskiftet, og således vil et stresset nervesystem kunne slappe mer av. Dette vil i sin tur motvirke aldring i huden.

Mulberry silkesengetøy absorberer heller ikke ansiktsoljer og ansiktskremer på samme måte som tekstiler i bomull eller polyester. Der hvor sistnevnte vil tørke ut huden, vil silke heller bevare fuktigheten og motvirke rynker.

Håret ditt vil også dra nytte av å hvile på et putetrekk av silke mens du sover. I tillegg til å bevare den naturlige fuktigheten, vil den lave friksjonen mellom hode og silke hjelpe håret til å restituere seg mens du sover. Bomull, som forårsaker mye friksjon, vil kunne forstyrre hårsekkene og føre til flisete hår og større hårtap. Putetrekk i Mulberry silke vil således ta bedre vare på hår og frisyre.

Som nevnt trekker ikke silke til seg støv, midd, og andre allergener på samme måte som andre tekstiler kan gjøre. Dens naturlige fibre og proteiner virker avstøtende på disse, og i tillegg vil mugg og andre mikrober heller ikke absorberes og trives i de delikate silketrådene. Dette kommer av at silke kokongene er designet for å beskytte de vevre silkeormene mot nettopp disse ytre fiendene. For de som sliter med eksem, astma, og allergi bør derfor silke være et naturlig valg.

Siden silketrådene er designet for å motvirke muggsopp og mikrober fra naturens side, kan man være trygg på at disse ikke vil trekke seg inn i sengetøyet ditt. Dette betyr dessverre ikke at man ikke bør rengjøre og ta vare på silken, men den behøver ikke vaskes like ofte som vanlige tekstiler i bomull eller polyester. Den vil fortsatt kunne bli skitten, og nattsvette vil også kunne sette flekker i overflaten.

I tillegg til å bevare den naturlige fuktigheten i hud og hår ved ikke å trekke den til seg, vil silke også fungere som en naturlig temperaturregulator. Kombinasjonen av silkens egenskaper hva gjelder bevaring av fuktighet, fri gjennomstrømming av luft, dens glatte overflate, lette vekt, og at den ikke ”fanger” kroppsvarme på samme måte som bomull og ull, gjør at den holder deg naturlig sval om sommeren og behagelig varm om vinteren. Du slipper således å regulere temperaturen i rommet ved hjelp av elektrisk oppvarming eller vidåpne vinduer på samme måte som ved bruk av tradisjonelle sengetøy i ull og bomull. Silkesengetøy tilpasser seg rett og slett din naturlige kroppstemperatur, slik at du opplever en deilig følelse av å sove på en sky.

Til slutt vil vi minne om at silke er et miljømessig bærekraftig og nedbrytbart materiale. Det er heller ikke behandlet med sterke kjemikalier, da dette vil ødelegge dens naturlige egenskaper og kvaliteter.

Få 10% rabatt på først kjøp!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første til å få nyheter om nye produkter, blogginnlegg, salg og kampanjer fra MIAO.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Legg igjen en kommentar