Hvordan sjekke kvaliteten på silke?

Silke har vært brukt i Kina i tusenvis av år, og opprinnelig var det bare Keiseren og andre høytstående embetsmenn som kunne smykke seg med den eksklusive varen. Tatt i betraktning at hver eneste tråd i Mulberry silken er spunnet av silkeormer er den heller ikke i dag allemannseie, og den er uten tvil den mest eksklusive og delikate på markedet. Dette gjør også at ekte Mulberry silke koster en del. Dersom prisen er for lav er det ofte billige imitasjoner som langt ifra gir de samme fordelene og den samme deilige følelsen som den ekte varen gir. En nøkkelfaktor når du vil sjekke kvaliteten på silken er dens ”momme”, altså hvor tett vevd og tung den er.

Hva er momme?

Momme (”mummy”, forkortet mm) er måleenheten man bruker når man snakker om silkens egenvekt. Dette er en veldig spesifikk måleenhet, og 1 momme tilsvarer 4,3056 gram per kvadratmeter. Det vil si at jo høyere momme silken har, jo høyere vekt har den per kvadratmeter. Silke med 22 momme vil da veie ca. 94,7 gram per kvadratmeter. Regelen er at jo høyere momme, jo mer silke har blitt brukt i produksjonen, og dette gir igjen en høyere pris på ditt sengesett.

Hva er den optimale momme på ditt sengetøy?

Den vanligste vekten på Mulberry silke brukt i sengetøy er 19 momme, siden dette er noe billigere men fortsatt gir rimelig god kvalitet. Går du opp til 22 momme vil du få et merkbart bedre produkt. Det vil føles mer behagelig mot huden, se mer luksuriøst ut, og det vil vare lengre da tykkere silke slites saktere. Bakdelen er selvfølgelig at den vil være litt dyrere da produksjonen krever mer silke.

Dersom du har veldig lyst å prøve silke, men ikke vil investere alt for mye i begynnelsen, kan vi godt anbefale deg å gå for silke i 19 momme. Den vil være litt tynnere og ikke gi like luksuriøs følelse som silke av høyere kvalitet, men den vil holde seg i et par år. Men du bør ikke gå lavere enn det. Sengesett i silke med lavere momme vil slites mye raskere og du får en dårligere erfaring enn den virkelig deilige følelsen du får ved å sove i silke av høy kvalitet. Dersom du har bestemt deg for å prøve silke, og pris ikke spiller noen rolle, da anbefaler vi å gå for 22 momme med en gang fordi det gir deg den beste opplevelsen og holder seg godt mye lengre. I tillegg til er det den beste silken på det norske markedet.

Dersom nettsiden eller forhandleren du handler hos ikke oppgir noen vekt i momme, se etter forkortelsen mm. Dersom det ikke er oppgitt noen vekt i det hele tatt, er det en stor mulighet for at det ikke er ekte Mulberry silke. Ta deg god tid å vurder forhandleren, se etter omtaler på nett, og les deg gjerne litt opp på silke. Det er mange flotte silkesengesett der ute, men du vil da være sikker på at du investerer i ekte kvalitetssilke.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med silkehandelen, og vi er sikker på at du vil elske den deilige følelsen av å sove i 100% ekte Mulberry silke. Men husk, god silke er en investering man må ta vare på så vær nøye med å ta vare på produktet, følg vaskeanvisningene nøye, og bruk et skånsomt vaskemiddel som for eksempel Milo.

Få 10% rabatt på først kjøp!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første til å få nyheter om nye produkter, blogginnlegg, salg og kampanjer fra MIAO.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Dette innlegget har 2 kommenta

  1. ingveig Vangen

    Kan jeg vaske en silkekjole i lav temp for hånden selv om det står at den bør renses?

    1. MIAO AS

      Hei. Hvis det står at silkekjolen bør renses, da kan du ikke vaske det selv selv om det er håndvaskingen med lav temp.

Legg igjen en kommentar