Søk
Close this search box.

Vet du hvilke typer silke som finnes og hva som er forskjellen mellom dem?

Silke, i sin mest grunnleggende form, er et naturlig proteinfibe laget av silkeormer. Når silkeormen går inn i metamorfosen mellom larvestadiet og fullvoksen sommerfugl (den hører til nattsvermer familien) spinner den en kokong rundt seg selv. Denne kokongen er utgangspunktet for tekstiler spunnet av silke.

Mulberry silke: Bombyx mori betyr ”silkeormen fra morbærtreet”, og det er her Mulberry silken har fått navnet sitt fra. Disse ormene har blitt kultivert i om lag 5000 år i Kina og blir gjennom hele sin levetid kun foret med blader fra morbærtreet, deres favorittmat, noe som gir silke av høyeste kvalitet. Silkeormen Bombyx mori var lenge en godt beskyttet hemmelighet i Kina, men ble etter hvert spredd til Korea, Japan og deretter Vesten. Allikevel anser man kinesisk silke for å være den originale og beste Mulberry silken. Trådene i denne silken er ensartede og skinnende hvite, men de kan farges etter at de er vevd.

Annen type silke: Foruten Bombyx mori finnes det også andre insekter som produserer silke. Dette kan være edderkopper, spinnfotinger, sirisser, sikader, sølvkre og mange flere. Felles for produksjon av silke fra disse er at de ofte ikke er avlet frem på samme måte som Bombyx mori, og silken fra disse kalles ofte for ”vill silke”. Et eksempel er Tasar silkeormen, som hovedsakelig lever av eikeblader og lignende. Denne silken er mye billigere enn Mulberry silke, men er også hardere og gir ikke den samme myke følelsen som silke av riktig høy kvalitet.

Dersom du har silke du synes er litt hard, ta en titt på merkelappen og se om det er 100% Mulberry silke eller om det er en annen type silke. Men husk, farging vil alltid påvirke silken uavhengig av type, og mørkere farger vil gi litt hardere silke enn lysere farger. Dette kan du lese mer om i bloggen vår senere. Du kan registrere deg her.

Få 10% rabatt på først kjøp!

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær den første til å få nyheter om nye produkter, blogginnlegg, salg og kampanjer fra MIAO.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *